Att bli en Holistisk Coach är att börja med sig själv

Jag sitter på tåget till Stockholm för en 4-dagars kursträff på Värmdö. En mil till närmaste butik och temat är ”Landa i dig själv”. Jag längtar.

Att coacha andra börjar med att coacha sig själv. Något jag lärt mig mycket om och applicerat på mitt eget liv i stor omfattning de senaste åren. Men även som yogautövare och yogalärare så faller man ibland lätt in i stressande mönster och samhällsstrukturens illusion om att tid är pengar och prestation är guldet. Det är svårt att leva i balans och harmoni utan att distansera sig från samhället, att kunna gå hand i hand.

Så därför har jag lärt mig att det är ytterst viktigt att påminna och coacha sig själv. Att ta mig till yogamattan, sitta i tystnad, promenera i naturen och framförallt – ta beslut som är i kärlek till mig själv. Att säga nej när det behövs och känna in när obalansen börjar infinna sig så att man kan väga upp det innan det blir för ojämnt. Och att ha roligt.

”Jag lever inte för att jobba. Jag jobbar för att leva.”

Något som inte bara handlar om att tjäna pengar just för att njuta av livet utan även om att faktiskt jobba med något som lyfter upp och berikar. Att känna ett syfte med det man gör. Och att inse att pengar inte är allt.

Så här sitter jag på snabbtåget till Stockholm för att balansera upp och lära känna mig själv mer för att kunna hjälpa andra. Genom beslut som jag tagit i kärlek till mig själv och för att jag faktiskt behöver landa i mig själv lite. Något jag tror vi alla behöver då och då.

Vad gör du idag för att ta hand om dig själv?

Jennie

Annons

Publicerad av Jennie

Yoga Teacher, traveller and lover of nature. The meaning of life is to live your purpose and discover yourself on the way.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: