Attraktionslagen och Tacksamhet

”Nothing will ever go away until it has taught us what we needed to learn.”

 

När livet tar en långsammare och tyngre omväg då och då så har jag kommit till insikt med att det alltid handlar om lärdomar som ska vandras igenom och tas in. Jag hyser min största tro till att vi är här på denna planet för att växa och utvecklas. Och det gör vi som allra mest, och bäst, genom svårigheter.

När någonting kom i vägen brukade jag alltid tänka, varför jag? Och så började min promenad ner i offerträsket där jag skyllde på livet för att ingenting blev som jag önskade. Jag undrade varför allt inte bara kunde vara bra och jag protesterade vilt mot allt jobbigt jag kände inuti. Och så log jag med masken, stängde dörren till allt, tog en genväg ut och blev med dåligt samvete arg på mig själv för att jag inte kunde vara glad hela tiden. Jag grävde ner mig och gjorde det hela ännu värre genom mina negativa tankar.
Någonstans på vägen upp ur det som blev som en återfödelse för mig, så kom insikten om attraktionslagen och tankens kraft. Under hela mitt liv hade jag aldrig övervägt att jag skulle kunna välja mina tankar. Jag hade inte ens tänkt tanken (komiskt nog) att mina tankemönster var något jag själv kunde ansvara och ta kontrollen över. Eller att jag personligen är den som har makten och ansvaret över mitt eget liv.

Nu, när de där jobbiga omvägarna ibland visar upp sig så tar jag ingen genväg ut och jag försöker undvika att ta den där promenaden ner i offerträsket som inte tar mig någonstans (förutom ner). Det jag istället gör är att tacka. Varje dag skriver jag listor över allt jag är tacksam över, ibland skriver jag saker som jag gjort bra under dagen (tusen tack Mia Törnblom för alla dessa listor!) – och jag pratar om det jag känner. Eller skriver. Sen kan jag be mig själv om hjälp. Med vad som helst.

Tacksamhet håller mig alltid kvar vid livbojen och håller mig flytande då jag påminner mig själv om att allt inte är svart. Och att repetera tacksamhet när allt känns tungt är även något som gör att min energifrekvens höjs till en mer positiv och stark sådan vilket gör att attraktionen även går åt det hållet och jag mår bättre.
Jag tror vi alla har märkt av det, även om vi inte tänkt på det som energi. Att man vaknat på ”fel sida”, eller försovit sig vilket skapat en stress eller mer negativ tanketråd och plötsligt är det så mycket som verkar gå fel under de följande timmarna. Eller bara den enkla sak att de som tror på sig själva och är målmedvetna tar sig längre medans de som har låg självkänsla och tänker att de inte klarar av något ofta trampar på samma ställe. Och det handlar inte om att de med stark självkänsla inte möter hinder eller omvägar. Skillnaden är reaktionen inuti oss själva när något sådant händer. Det handlar om hur vi hanterar motgångarna och svårigheterna – det handlar om vad vi väljer för tankar.

Är någonting tungt och jag enbart fokuserar på hur jobbigt och eländigt det är så är det precis så det kommer vara. Men om jag istället noterar att det känns svårt just nu, accepterar att det är så läget är, ger mig själv den kärlek jag behöver och hittar den där lilla positiva tråden mitt i allt och försöker lysa upp ljuspunkterna så kommer jag lära mig det jag behöver av situationen och sen nå fram till rätt väg igen.

Och på ett sådant sätt skapar du en högre och mer positiv energifrekvens så du attraherar det positiva och förändring. Och gör du det motsatta är sannolikheten stor att du kommer attrahera mer negativt och elda på de negativa tankemönster i ditt sinne vilket inte tar dig framåt utan ner.
Men det jag även lärt mig och tycker är viktigt att lysa upp är att ett positivt tankemönster inte handlar om att vara glad hela tiden. Det handlar om att låta sig själv vara ledsen och känna allt som behöver kännas – men utan att gräva ner sig i det. Inte börja identifiera sig själv med det och starta en kedjereaktion inuti som slutar i lavin. Allt som vi går igenom har ett syfte, det dyker upp av en anledning. Men det ska inte definiera dem vi är. Det ska lära oss något vi behöver veta om oss själva, andra och världen men det ska inte ta över allt.

Allt är energi. Attraktionslagen menar att vi kan styra den.

Jennie

Annons

Publicerad av Jennie

Yoga Teacher, traveller and lover of nature. The meaning of life is to live your purpose and discover yourself on the way.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: