Jakten på lyckan

Lycka som kommer inifrån är alltid den mest lysande. Det är så vanligt att man söker efter den utanpå. Genom konsumtion, ätande, relationer, flyttande eller något annat mönster som man önskar ska fylla det där tomrummet som kan kännas inuti. Och oftast tror jag mest att det handlar om att man behöver vända sökandet inåt.

Vad behöver jag i mitt liv för att må bra? Vad är det som saknas? Vad känner jag egentligen? Och tar jag beslut som är för mitt eget bästa?

Jag tror också det handlar om att man inte tar itu med det där tomrummet ordentligt och låter det få luftas ur. Istället är det så lätt att fly och dra igen dörren hårt efter sig. Som att sätta igång en film, knappa med mobilen, dricka alkohol eller söka sig till andra människor istället för att stanna i det som känns, låta det vara och ta sig igenom det. Våga vara ensam med sig själv – i nuet. Vi dras till distraktionerna för vi har fått för oss att det som känns obehagligt är någonting farligt och vi vill helst bara må bra.

Jag tror det viktigaste är att lära sig att inte identifiera sig med det som känns eller det man tänker. Och att våga stanna i nuet, även om det känns lite obehagligt. Och att söka och skapa sin lycka inifrån.

Vad får dig att lysa?

Jennie

Annons

Publicerad av Jennie

Yoga Teacher, traveller and lover of nature. The meaning of life is to live your purpose and discover yourself on the way.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: